پنج شنبه , ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
خانه / مقالات روانشناسی / با شوهران خود چگونه برخورد کنیم؟

با شوهران خود چگونه برخورد کنیم؟

همه ما در طول روز با افراد متعددی سر و كار داریم و با آن‌ها به نوعی در ارتباط هستیم ولی متاسفانه اغلب نمی‌دانیم چگونه با شوهران خود برخورد كنیم و یك جو دوستانه و صمیمی را در منزل حكمفرما سازیم. خیلی از خانم‌ها بعد از چندین سال زندگی مشترك این‌طور ادعا می‌كنند كه دیگر از ما گذشته و هر كاری هم بكنیم به نتیجه مطلوبی دست نمی‌یابیم. بهتر است بدانید این حالت هنگامی رخ می‌دهد كه آن‌ها به راستی نمی‌دانند چگونه با همسران‌شان ارتباط موثر برقرار كنند. در این صورت است كه تعادل زندگی برهم می‌خورد و رابطه رو به فروپاشی می‌رود. اغلب مواقع ما خانم‌ها شروع به انتقاد و سرزنش همسران خود می‌كنیم در صورتی كه به راستی نمی‌دانیم ریشه اكثر مشكلات در درون خود ماست كه نمی‌توانیم به طرز شایسته‌ای با آن‌ها كنار بیاییم.

برای داشتن یك زندگی آرام و صمیمی، خانم‌های عزیز باید به نكات زیر با دقت توجه كنند و این پنج مانع را از سر راه خود بردارند تا هر چه سریع‌تر شاهد یك زندگی عاشقانه باشند.

 

۱- او را با مشكلات و گرفتاری‌ها بمباران نكنید.

آن‌ها در محل كارشان با مشكلات و تنش‌های بسیاری دست و پنجه نرم می‌كنند، بنابراین دیگر حاضر نیستند وقتی به منزل می‌رسند دوباره وارد بحث و مجادله شوند. به طور كلی همه ما هنگامی كه كلافه می‌شویم و یا به عبارتی دچار بحران می‌شویم دو راه در پیش رو داریم یا شروع به دعوا می‌كنیم یا از آن موقعیت فرار می‌كنیم. بنابراین وقتی شما همسرتان را با مسایل و مشكلات فراوان بمباران می‌كنید، او مجبور به انتخاب یكی از این دو راه است. احتمالا بعد از آن‌كه از دعوا و مجادله با شما خسته شد، ‌راه دوم را برمی‌گزیند و از شما كناره‌گیری خواهد كرد.

 

۲- در مورد یك موضوع زیاد صحبت نكنید.

اغلب اوقات، وقتی می‌خواهیم مساله و یا مشكلی را مطرح كنیم آن‌قدر در مورد آن صحبت می‌كنیم، كه واقعا طرف مقابل را به ستوه می‌آوریم. نكته مهم این است كه ما می‌توانیم منظورمان را تنها در یك یا چند جمله بیان كرده و قضیه را تمام كنیم، ولی متاسفانه اغلب خانم‌ها در موقع بروز مشكل، مسایل گذشته را نیز مطرح كرده و قضایا را بدتر و حادتر می‌كنند. بهتر است هر موقع گله و شكایتی از همسرتان داشتید آن را به آرامی و خیلی كوتاه مطرح كنید و در ابتدا به نقاط مثبت او توجه كنید تا راحت‌تر بتوانید به نتیجه مطلوب دست یابید. نكته قابل توجه دیگر این است كه بیش از آن‌كه صحبت كنید، به گفته‌های طرف مقابل گوش فرا دهید. در ضمن این جمله را هرگز فراموش نكنید: بیشتر شنونده باشید و كمتر صحبت كنید تا كمتر دچار گرفتاری و ناراحتی شوید.

۳- در دعواها و مشاجره‌های خانوادگی به این قوانین توجه كنید.

همه ما این جمله را شنیده‌ایم كه در دعواها باید به طور منطقی عمل كنیم و خونسرد باشیم ولی چگونه؟ در هر دعوا و مجادله اگر به این قوانین عمل كنیم نتیجه قابل قبولی خواهیم گرفت:

كاملا مشخص كنید كه دعوا بر سر چه موضوعی است.

تنها پیرامون آن موضوع صحبت كنید.

بهتر است در موقع دعوا دستان یكدیگر را بگیرید.

به یكدیگر گوشه و كنایه نزنید.

از لغت “تو” استفاده نكنید.

به او ناسزا نگویید.

از این جملات منفی استفاده نكنید: “دیگه بریدم”، “تو داری مرا می‌كشی”.

از سلاح قهر و سكوت استفاده نكنید.

مشكلات‌تان را به صورت كاملا خصوصی مطرح كنید.

به نشانه درك صحبت‌های طرف مقابل، گفته‌های او را تكرار كنید: “منظورت این بود كه…”

سعی كنید هر دو طرف برنده میدان باشید.

به او افتخار كنید و احترام بگذارید.

 

۴- او را سرزنش نكنید.

هنگامی كه همسرتان را سرزنش می‌كنید، به نوعی می‌خواهید خود را آرام كنید. بهتر است یاد بگیرید مسوولیت اعمال خود را بپذیرید و آن را تقصیر دیگران نیندازید. همواره سعی كنید از كلمات محبت‌آمیز استفاده كنید و به او احترام بگذارید، تنها در این صورت است كه می‌توانید با او به درستی ارتباط برقرار كنید.

 

۵- با گفته‌های خود شخصیت او را زیر سوال نبرید و او را تحقیر نكنید.

هنگامی كه عصبانی و ناراحت هستید، ‌اغلب دوست دارید با كسی درددل كنید و كمی سبك شوید، این افراد ممكن است دوستان و فامیل شما باشند، حتی در این شرایط نیز از همسرتان بد نگویید و او را نزد آن‌ها تحقیر نكنید. در هر موقعیتی از همسرتان دفاع كنید و نقاط مثبت او را خاطرنشان كنید.

بنابراین ۴ مورد زیر در هر گفت‌وگوی سالمی به چشم می‌خورد:

گوش دادن، درك كردن، تایید كردن و پاسخ دادن.

با گوش دادن، شما با نقطه‌نظرات همسرتان نیز آشنا می‌شوید و به اصطلاح یك طرفه به قاضی نمی‌روید. با تكرار جملات می‌توانید به او نشان دهید او را كاملا درك كرده‌اید. در این حالت او گفته‌های شما را تایید كرده، بنابراین به طور ناخودآگاه سوءتفاهم‌ها از بین رفته و شما در یك جو كاملا شفاف و به دور از لجبازی می‌توانید به او پاسخ داده و مسایل را حل و فصل كنید.

برای داشتن یك رابطه سالم روش‌های بسیار زیادی وجود دارد كه ما در این‌جا تنها به چند مورد آن اشاره كردیم. از حالا به بعد این روش‌ها را در زندگی زناشویی خود به كار ببرید، منتظر همسرتان نشوید و شاهد تاثیرات شگرف آن در زندگی خود باشید.

مهتاب علیمرادی

مجله موفقیت – شماره ۱۴۷ – مردادماه ۸۷

آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی

روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی

مدیر مسئول و نویسنده خودسازی

۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)

www.MahtabAlimoradi.com

telegram.me/MahtabAlimoradi

instagram.com/Mahtab.Alimoradii

درباره‌ی مهتاب علیمرادی

مهتاب علیمرادی، روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی. عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران با شماره عضویت 32444. مدیر مسئول انتشارات آوای موفقیت با مجوز 10815. نویسنده خودسازی و موفقیت. شماره تماس: 66419061

همچنین ببینید

از دوزخ زندگی ات بیرون بیا

از دوزخ زندگیت بیرون بیا! کار را با بخشش خود شروع کن. شما انسان هستی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر تمایل دارید از آخرین مقالات، فایلهای صوتی و تصویری سرکار خانم مهتاب علیمرادی با اطلاع شوید،‌ کافیست اطلاعات زیر را تکمیل نمایید.

عضویت 
شماره همراه جهت اطلاع‌رسانی توسط سامانه پیامکی می‌باشد.
close-link