اغلب مراجعان این جمله را میگویند: “رابطه والدینم با هم بسیار خوب است.”
از آنها میپرسم: “منظورتان از یك رابطه خوب چیست؟”
میگویند: “با هم دعوا نمیكنند و از كنار هم بودن لذت میبرند.”
البته این اظهارنظرها مربوط به سالها قبل است. مطمئنا در حال حاضر انتظارات مردم نیز افزایش یافته است. در اینجا برای شما ده نشانه یك رابطه موفق زناشویی را مطرح میكنیم:
با یكدیگر مهربان بودن
آیا نسبت به یكدیگر مهربان هستید و یا سعی میكنید مدام یكدیگر را كنترل كنید و راه خودتان را بروید؟ آیا با مهربانی كردن نسبت به همسرتان احساس خوشحالی و رضایت میكنید؟ یكی از نشانههای ضروری یك رابطه سالم محبت كردن به یكدیگر است نه اینكه با تحكم طرف مقابلتان را كنترل كنید.
به یكدیگر عشق ورزیدن
آیا وجودتان سرشار از گرمای عشق است و آن را بیاختیار نثار یكدیگر میكنید؟ آیا همواره زیباییها و خوبیهای طرف مقابلتان را میبینید و یا تنها بر روی اشتباهات و نقاط ضعف او متمركز هستید؟ آیا احساسات درونی او را درك میكنید؟ آیا از عشق ورزیدن به یكدیگر لذت میبرید؟ گرما و عشق داشتن نسبت به یكدیگر یكی از نشانههای رابطه سالم با شریك زندگیتان است.
با یكدیگر شوخی كردن
آیا دوست دارید با یكدیگر بازی و شوخی كنید؟ از شوخیها و بامزگیهای طرف مقابلتان لذت میبرید؟ سعی میكنید در بحرانها و مشكلات او را شاد كنید و بخندانید؟ آیا مانند بچهها با یكدیگر راحت و بیغل و غش برخورد میكنید و مدام در حال شوخی كردن با هم هستید؟ یكی از بزرگترین اركان رابطه سالم همین خنده و شوخی است.
از كنار هم بودن لذت بردن
آیا اگر بخواهید با كسی وقت بگذارید ترجیح میدهید با همسرتان باشد یا با شخص دیگری؟ آیا برای اینكه در كنار همسرتان باشید لحظهشماری میكنید؟ آیا هر دوی شما دوست و یا سرگرمی خاصی دارید كه از انجام آن لذت ببرید؟ در مواقعی كه در كنار یكدیگر نیستید چه احساسی دارید؟
اغلب زوجها اوقات زیادی را با هم سپری میكنند، زیرا با تمام وجود از اینكه در كنار هم هستند لذت میبرند و احساس آرامش میكنند. در صورتی كه دیگر زوجها از ترس تنهایی و بیكسی با همسرشان میمانند و یا به عبارت دیگر از روی ناچاری با هم زندگی میكنند. یكی از نشانههای رابطه موفق این است كه طرفین به یكدیگر وابسته نباشند و برای خود دوستان و سرگرمیهای مخصوص به خود داشته باشند. بنابراین اگر خواهان یك رابطه موفق هستید به همسرتان وابسته نباشید، به ویژه از لحاظ عاطفی.
به طور مسالمتآمیز اختلافات را حل كردن
تقریبا همه زوجها با یكدیگر اختلاف دارند. موضوع اصلی اختلافنظر نیست، آنچه اهمیت دارد چگونگی كنار آمدن با این اختلافات است. آیا شما برای حل اختلافاتتان روش خاصی دارید یا اینكه برای جلوگیری از بحث و جدل مجبور به كنار گذاشتن مسایل و مشكلاتتان هستید؟ آیا در صورت بروز اختلافنظر با یكدیگر دعوا و مجادله كرده و قهر میكنید؟
كنترل خشم و عصبانیت
آیا هنگامی كه یكی از شما دچار خشم و عصبانیت میشوید، موضوع را كش میدهید، غر میزنید و همسرتان را تنبیه میكنید یا اینكه سعی میكنید موضوع را فراموش كنید؟ در یك رابطه سالم، زن و شوهر بعد از بروز اختلاف و مشكل، خیلی سریع موضوع را تمام میكنند و از آن میگذرند و به عشق و صمیمیت قبلی خود بازمیگردند.
به عشق یكدیگر پایبند بودن
آیا فكر میكنید در دشوارترین شرایط باز هم عاشق یكدیگر هستید؟ آیا میتوانید حتی در صورت اشتباه و خطای طرف مقابل باز هم عاشق او باشید؟ آیا میدانید عشق در مورد خود شخص است نه در مورد كارهایی كه او انجام میدهد؟ برای داشتن یك رابطه سالم باید به این سطح از عاشقی رسید.
گوش دادن، درك كردن و پذیرفتن طرف مقابل
آیا احساس میكنید طرف مقابلتان به صحبتهای شما گوش میدهد، آن را درك میكند و شما را همانگونه كه هستید میپذیرد؟ آیا رازهایتان را بدون ترس از داوری برای شریك زندگیتان مطرح میكنید؟ آیا بدون كنترل طرف مقابل، ترجیح میدهید چیزهای تازهای در مورد همسرتان كشف كنید؟ آیا دوست دارید با تمام وجود حرفهای او را بشنوید و با او احساس همدردی كنید یا میخواهید مدام او را زیر سوال ببرید و در مقابل او جبهه بگیرید؟
رابطه جنسی
آیا از رابطه جنسی خوب و صمیمی برخوردار هستید و احساس رضایت میكنید؟
احساس آزادی كردن
آیا از اینكه خودتان باشید نمیترسید و احساس آزادی میكنید؟ آیا با كمال آرامش میتوانید دنبال كارهای مورد علاقهتان بروید؟ آیا شریك زندگیتان از شادی شما خوشحال میشود؟ همانطور كه میدانید بعضی افراد به طور ناخودآگاه دارای شخصیتی سالم، مهربان، متعهد، عاشق، مسوول و شوخطبع هستند ولی بعضی دیگر به دلیل شرایط بد زندگی، فاقد چنین شخصیتی هستند و به مرور زمان باید روی خود كار كنند تا نقاط ضعف شخصیتشان را ترمیم كنند. رابطه خوب و موفق رابطهای است كه طرفین خود را دوست داشته باشند و همانطور كه هستند خود را بپذیرند، در عین حال عاشق همسرشان باشند و هیچ چیزی نتواند رابطه بین آنها را خدشهدار كند.
مهتاب علیمرادی
مجله موفقیت – شماره ۱۱۸ – اردیبهشتماه ۸۶
آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی
روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی
مدیر مسئول و نویسنده خودسازی
۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)