ما انسانها وقتی به كاری عادت میكنیم به سختی میتوانیم آن را كنار گذاشته و ترك كنیم. اغلب ما هر روز یكسری كارهای تكراری را تا شب پشت سر هم به انجام میرسانیم. به عنوان مثال همیشه سر میز شام روی یك صندلی خاص مینشینیم و حتی بر روی تختخواب نیز حدود خود را رعایت كرده و همواره در یك طرف میخوابیم و حتی حاضر نیستیم برای یك شب هم كه شده جای خود را با همسرمان عوض كنیم. این طرز رفتار باعث میشود كمتر بر روی كارهایمان متمركز شویم و روی آنها دقت لازم را داشته باشیم. متاسفانه همین رفتار را در روابطمان نیز به كار میبریم و اغلب نتایج ناخوشایند آن را نیز در زندگی خود شاهد هستیم. در بیشتر مواقع زن و شوهرها هر روز در یك زمان خاص بر سر یك موضوع دعوا و مشاجره میكنند. حتی نوع برخورد آنها به یك صورت بوده و هیچگونه تغییری در رفتار آنها مشاهده نمیشود. به عبارتی دیگر این عمل كاملا به صورت ناخودآگاه انجام میشود و آنها به این طرز رفتار عادت كردهاند. بهتر است بدانید روزی باید دست از این یكنواختی و تكرار در زندگی بردارید. این تغییرات را میتوانید در كارهای روزمره، اعمال و رفتار، روابط، برنامهریزیها و حتی زمان مشاجره خود ایجاد كنید و شاهد نتایج شگفتآور آن در زندگیتان باشید.
به عنوان مثال “استیسی” و “كیت” هر جمعه بر سر پول با یكدیگر دعوا و مشاجره میكنند. این موضوع هر هفته ادامه دارد و آخر هفته آنها را خراب میكند. بالاخره “كیت” تصمیم گرفت كار متفاوتی انجام دهد و با یك تغییر هفته بعد را به كلی عوض كرده و طور دیگری رفتار كند. سرانجام جمعه هفته بعد رسید و “استیسی” طبق معمول بحث در مورد پول را آغاز كرد. “كیت” گفت: “ترجیح میدهم در مورد این موضوع بعد از تعطیلات آخر هفته صحبت كنیم. البته اگر از نظر تو اشكالی نداشته باشد؟” “استیسی” با تعجب پاسخ داد: “فكر خوبیه، مسالهای نیست” بعد از ماهها آن شب برای شام با هم بیرون رفتند و ظاهرا از این تنوع بسیار راضی بودند. روز شنبه هم برای خرید به چند فروشگاه رفتند و باز هم از كنار هم بودن لذت بردند و اوقات خوشی را سپری كردند. تا روز یكشنبه آنها این فرصت را داشتند تا با یكدیگر به خوبی برخورد كرده و ارتباط مناسبی برقرار كنند. سپس هنگامی كه “استیسی” موضوع همیشگی پول و مسایل مالی را مطرح كرد آنها توانستند بدون خستگی فكری و تعصبات بیجا اختلافاتشان را راحتتر حل و فصل كنند. بنابراین همانطور كه میبینید “كیت” با یك تغییر كوچك به نتیجه دلخواه خود دست یافت.
دوستم “جاناتان” در مواقع بحث و مشاجره كار جالب دیگری انجام میداد. او تعریف میكرد: “من و همسرم با هم قرار گذاشتیم از این به بعد هر كسی دعوا را شروع كرد، آن یكی فقط با خنده و شوخی با او حرف بزند؟ این كار باعث میشد شدت دعوا و مشاجره كاهش یابد و جو صمیمی و دوستانهتری بین آنان حكمفرما شود و به جای جنگ و دعوا اختلافاتشان را به طور دوستانهتری حل و فصل كنند. بنابراین بهتر است هر خانوادهای از خود خلاقیت نشان دهند و بنا بر اخلاق و روحیات خود، قوانین و مقرراتی را بگذارند تا با عمل به آنها به اهداف و نتایج دلخواه خود برسند.
اگر شما نیز خواهان یك زندگی شیرین و مملو از آرامش هستید، از همین لحظه اراده كنید و تغییرات لازم را در نوع رفتار خود و همچنین در زندگی مشتركتان اعمال كنید. به عنوان مثال:
– اگر فردی هستید كه همیشه احساس گناه میكنید و از اعمال و رفتار خود پشیمان هستید، موضع خود را تغییر دهید، از سستعنصری دست بردارید و از این به بعد قوی و مصممتر ظاهر شوید.
– اگر تندمزاج و خشن هستید، بهتر است یاد بگیرید آرامتر و صبورتر باشید و ظرفیتتان را بالاتر ببرید.
– اگر شخصیتی وابسته دارید، از همین لحظه به بعد عكس آن را رفتار كنید و بیشتر به خودتان اعتماد كنید.
– اگر احساسات شما سركوب شده و منزوی شدهاید سعی كنید در مورد آنها صحبت كنید و خود را تخلیه كنید.
– اگر نسبت به رفتوآمد همسرتان حساس شدهاید و به محض ورودش به خانه او را مورد بازخواست قرار میدهید، بهتر است هر چه سریعتر از این رفتار دست بردارید و او را آزاد گذاشته و مورد سوال و جواب قرار ندهید. مطمئن باشید با همین تغییرات كوچك به نتایج شگفتانگیزی در زندگی زناشویی خود دست خواهید یافت. بنابراین تا دیر نشده اولین گام را بردارید تا در آینده با آرامش و رضایت كامل در كنار همسرتان به زندگی ادامه دهید.
مهتاب علیمرادی
مجله موفقیت – شماره ۱۶۳ – فروردینماه ۸۸
آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی
روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی
مدیر مسئول و نویسنده خودسازی
۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)