چهارشنبه , ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
خانه / مقالات روانشناسی / معنویات چقدر بر روی زندگی خانوادگی تاثیرگذار است؟

معنویات چقدر بر روی زندگی خانوادگی تاثیرگذار است؟

آیا فكر می‌كنید اعتقاد داشتن به مسایل معنوی می‌تواند بر روی سلامت جسمانی شما نیز تاثیرگذار باشد؟ طبق آمار مشخص شده است افرادی كه مذهبی‌ترند كم‌تر دچار رفتارهای ناپسند مانند: خودكشی، سیگار كشیدن، اعتیاد به موادمخدر و … می‌شوند. این افراد به ندرت دچار استرس و فشارهای عصبی شده و درصد رضایت‌شان از زندگی نیز به مراتب بیشتر از دیگران است. تحقیقات اخیر بیانگر این حقیقت است كه بین سلامت جسم و روح و داشتن اعتقادات مذهبی ارتباطی مستقیم برقرار است. به عبارتی دیگر افراد در تمام سنین هر چه قدر به مسایل معنوی پایبندتر باشند سالم‌تر و سرزنده‌تر به نظر می‌آیند. كاهش افسردگی، بالا رفتن میزان سیستم دفاعی بدن و داشتن فشار خون منظم همگی به دلیل دنبال كردن مسایل معنوی و ایمان داشتن است. این موارد هیچ گونه منافاتی با مراقبت‌های پزشكی و داروهای شیمیایی مناسب ندارد. اما وقتی فرد بیمار از هر دوی این موارد به طور هم‌زمان بهره می‌برد، تاثیر آن به مراتب بهتر خواهد بود.

اكنون بهتر است بدانید منظور از معنویت چیست و چگونه می‌توان به وسیله آن سلامت خانواده را تامین كرد؟

معنویت و سلامت جسمانی

سال‌ها پیش پزشكان و دانشمندان اعتقاد چندانی به درمان افراد از لحاظ معنوی نداشتند و بیشتر بر روی داروهای شیمیایی تكیه می‌كردند. اما در ۱۰ سال گذشته نگاه‌ها نسبت به این قضیه متفاوت شد و به این نتیجه رسیدند كه ایمان و مذهب تاثیر مستقیمی بر روی سلامت جسم داشته و با بیماری‌ها به طور چشمگیری مبارزه می‌كند. به عنوان مثال وقتی شما در مراسم مذهبی و یا كلاس‌‌های خودشناسی شركت می‌كنید، از طریق دعا می‌توانید اراده خود را تقویت كرده و بر مشكلات و بیماری‌ها نیز بهتر غلبه كنید. این مورد حتی در مورد بچه‌ها و نوجوانان نیز صادق است و آن‌ها نیز از تاثیرات مثبت آن بهره لازم را خواهند برد.

طی تحقیقات شركت در این‌گونه كلاس‌ها و ایمان واقعی داشتن، درصد افسردگی را در فرد كاهش داده، شادتر می‌شود و هم‌چنین طول عمر بیشتری نیز پیدا می‌كند. به طور كل این افراد از لحاظ روحی و جسمی سالم‌تر به نظر می‌آیند.

روحیه افراد مسنی كه به طور مرتب در مراسم مذهبی شركت می‌كنند بسیار بهتر از دیگران است. به دلیل كاركرد بهتر سیستم دفاعی بدن، از لحاظ جسمی این افراد سالم‌تر بود و فشار خون پایین‌تری دارند. در ضمن تحقیقات نشان داده است شانس زنده بودن افرادی كه تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته‌اند و دارای ایمان قوی‌تری نیز هستند، به مراتب بیشتر از دیگر افراد است.

معنویت و سلامت روحی

كسی كه به معنای واقعی ایمان دارد و دارای اعتقادات مذهبی است از لحاظ روحی، روانی نیز سالم‌تر بوده و با مشكلات زندگی بهتر و عاقلانه‌تر كنار می‌آید. وقتی شما به خدا ایمان دارید، در تمام مراحل زندگی‌تان به او توكل می‌كنید و لحظه‌ای از راهنمایی‌های او بی‌نصیب نخواهید بود. حتما شما با خانواده‌هایی مواجه شده‌اید كه با مشكلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌كنند، اما وجود همین اعتقادات مذهبی، مسیر زندگی آن‌ها را به كلی تغییر داده و اراده آن‌ها را برای مبارزه با مشكلات دوچندان كرده است. بنابراین یكی از قدرتمندترین و مهم‌ترین منابع قدرت در فرد وجود ایمان و اعتقادات مذهبی اوست.

مطالعات پزشكی نیز این موضوع را تایید می‌كند كه معنویت تاثیر بسیار زیادی بر روی سلامت  ذهن و روح افراد دارد. طی تحقیقاتی كه بر روی گروهی از مردان بیمار به عمل آمد، بدین نتیجه دست یافتند كه تاثیر ایمان و اعتقاد در بهبودی وضعیت جسمانی آن‌ها حدود ۵۰ درصد موثر بوده است. به عبارتی دیگر هر چه قدر فرد معتقدتر باشد، سریع‌تر می‌تواند بر بیماری‌های خود غلبه كرده و بستر بیماری را ترك كند. علت اصلی آن نیز داشتن امید و مثبت‌نگری در این افراد است. همین ویژگی در آن‌ها باعث می‌شود كم‌تر دچار افسردگی شده و از زندگی خود نیز بهره لازم را ببرند.

چگونه اعتقادات مذهبی بر روی تربیت فرزندان تاثیر می‌گذارد؟

شاید شركت در مراسم مذهبی باعث شود اعتقاد خانواده نسبت به مسایل معنوی افزایش یابد، ولی این تنها راه‌حل نیست. بهتر است بدانید برای بالا بردن سطح معنویت در زندگی فرزندان و والدین راه‌های گوناگونی وجود دارد. به منظور متبلور شدن ایمان در خانواده، ابتدا باید ارزش‌های خود را مورد ارزیابی قرار دهید. از خود بپرسید: چه چیزی در زندگی برای من اهمیت و ارزش زیادی دارد؟ چه فعالیت‌هایی در طول روز باعث می‌شود من به این ارزش‌ها اهمیت ندهم؟ آیا به راستی كارها و فعالیت‌های روزانه مانع رسیدگی به این ارزش‌ها می‌شود؟

اگر می‌خواهید به همراه خانواده‌تان سفر معنوی جذابی را آغاز كنید، پیش از شروع به این توصیه‌ها توجه كنید:

تك‌تك اعضای خانواده باید ارزش‌های فردی خود را پیدا كنند و در مورد آن با یكدیگر صحبت كنند و برای دست‌یابی هر چه بیشتر به آن ارزش‌ها به هم كمك كنند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نورزند.

بررسی كنید و ببینید آیا تا به حال در مراسم مذهبی و یا كلاس‌های عرفانی شركت كرده‌اید؟ اگر این كار را كرده‌اید، احتمالا به این دلیل بوده كه می‌خواستید از لحاظ شخصیتی پیشرفت كنید و هم‌چنین الگوی مناسبی برای فرزندان‌تان باشید. اگر هم تا به حال در هیچ كلاسی در این خصوص شركت نكرده‌اید، بهتر است هر چه زودتر اقدام كنید.

هر موقع از دست فرزندتان خسته می‌شوید و احساس ناامیدی می‌كنید، اولین روز تولد او را به خاطر بیاورید، به یاد بیاورید كه چه امیدها و آرزوهایی برای او داشتید. وقتی این خاطرات را مرور می‌كنید، بار دیگر امید و آرزو در وجود شما متبلور شده و شادی خاصی را در عمق وجودتان احساس می‌كنید.

لحظاتی را در سكوت به همراه فرزندان‌تان بگذرانید. در این فاصله زندگی‌تان را مرور كنید. به این فكر كنید برای خانواده و جامعه چگونه فردی بوده‌اید؟ آیا روش تربیتی‌ای كه در پیش گرفته‌اید مناسب بوده است؟ در این مورد با فرزندان‌تان گفت‌وگو كنید و نظرات آن‌ها را نیز در این خصوص جویا شوید.

در طبیعت پیاده‌روی كنید. با پیاده‌روی حس خوبی در شما ایجاد می‌شود و احساس آرامش خاصی پیدا می‌كنید و دیدتان نسبت به دنیای پیرامون خود بهتر می‌شود.

در بازار كتاب‌های معنوی بسیاری وجود دارد. آن‌ها را خریداری كنید و با دقت بخوانید و نكات مهم آن را با خانواده‌تان در میان بگذارید.

وجود اعتقادات معنوی در زندگی بسیار حائز اهمیت بوده و سلامت جسم و روح تك‌تك اعضای خانواده را تضمین می‌كند.

مهتاب علیمرادی

مجله موفقیت – شماره ۱۴۲ – اردیبهشت‌ماه ۸۷

آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی

روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی

مدیر مسئول و نویسنده خودسازی

۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)

www.MahtabAlimoradi.com

telegram.me/MahtabAlimoradi

instagram.com/Mahtab.Alimoradii

درباره‌ی مهتاب علیمرادی

مهتاب علیمرادی، روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی. عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران با شماره عضویت 32444. مدیر مسئول انتشارات آوای موفقیت با مجوز 10815. نویسنده خودسازی و موفقیت. شماره تماس: 66419061

همچنین ببینید

از دوزخ زندگی ات بیرون بیا

از دوزخ زندگیت بیرون بیا! کار را با بخشش خود شروع کن. شما انسان هستی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر تمایل دارید از آخرین مقالات، فایلهای صوتی و تصویری سرکار خانم مهتاب علیمرادی با اطلاع شوید،‌ کافیست اطلاعات زیر را تکمیل نمایید.

عضویت 
شماره همراه جهت اطلاع‌رسانی توسط سامانه پیامکی می‌باشد.
close-link