یکشنبه , ۱۴۰۳/۰۹/۱۸
خانه / مقالات روانشناسی / بانک عشق همسرتان را همیشه پر نگاه دارید!

بانک عشق همسرتان را همیشه پر نگاه دارید!

در این مقاله سعی دارم اصول مهمی كه پایه‌های زندگی مشترك را محكم‌تر كرده و شما را به سمت یك زندگی شاد و آرام سوق می‌دهد، به طور كاملا واضح و شفاف برای‌تان توضیح دهم. به شما قول می‌دهم اگر این موارد را در زندگی‌تان به كار ببرید، بار دیگر عاشق همسرتان می‌شوید و عشق‌تان نیز هرگز كمرنگ نمی‌شود. همان‌طور كه می‌دانید تنها با زنده نگاه داشتن عشق است كه زندگی‌تان نجات می‌یابد و بار دیگر جان تازه‌ای می‌گیرد.

بهتر است بدانید اگر تنها در ذهن‌تان تصور كنید عاشق همسرتان هستید، كافی نیست باید با اشتیاق فراوان از او مواظبت و مراقبت كنید. هر گاه احساس كردید كاملا مورد توجه قرار گرفته‌اید و احساس خوبی از درون دارید مطمئن باشید كه كارتان را به خوبی انجام داده‌اید و به اندازه كافی به یكدیگر توجه و علاقه نشان داده‌اید. اگر به راستی عاشق یكدیگر باشید، به طور ناخودآگاه نیازهای عاطفی یكدیگر را برآورده می‌كنید. صداقت، وفاداری،‌ تعهد و احترام، همگی از اموری هستند كه در یك ازدواج موفق می‌توان شاهد بود.

اما وقتی عشق كمرنگ می‌شود این موارد بسیار غیرطبیعی جلوه می‌كنند و شخص قادر به انجام آن‌ها نیست. بنابراین زندگی چنین افرادی به زودی به جدایی می‌رسد. من در این مقاله می‌خواهم برای افرادی كه به این وضعیت رسیده‌اند و دیگر دوست ندارند به یكدیگر عشق بورزند اصول مهمی را مطرح كنم كه با به‌كارگیری آن‌ها بار دیگر شاهد زنده شدن عشق در زندگی مشترك‌شان باشند و تا آخر عمر نیز با همین وضعیت زندگی كنند.

 

اصل اول: بانك عشق همسرتان را پر نگاه دارید.

بهترین روش برای نجات یك زندگی سرد و بی‌روح و هم‌چنین احیای عشق از دست رفته اجرای همین اصل مهم در زندگی مشترك است. من این اصل مهم را بانك عشق نامیدم تا به راحتی به زوجین بیاموزم، چگونه آن‌ها عاشق یكدیگر می‌شوند و چه طور عشق‌شان را به راحتی از دست می‌دهند. این اصل بیشتر از اصول دیگر به آن‌ها كمك می‌كند تا متوجه شوند هر كاری چه مثبت و چه منفی در طول روز انجام می‌دهند مستقیما بر روی همسرشان اثر می‌گذارد. بنابراین با كمی هوشیاری و درایت می‌توانید زندگی مشترك‌تان را حفظ كرده و با عشق زندگی كنید. در درون همه ما بانك عشق وجود دارد كه رفتار و منش دیگران بر روی آن بسیار تاثیرگذار است. تمام اطرافیان نزد ما حساب بانكی دارند. گاهی اوقات با رفتار خوب خود عشق را در درون ما پس‌انداز می‌كنند و گاهی نیز با اعمال‌شان تنفر را جایگزین آن می‌كنند. به طور ناخودآگاه شما همواره به سمت افرادی جذب می‌شوید كه شادی خاطر شما را فراهم می‌كنند و به شما عشق و محبت می‌دهند. هر گاه در زندگی مشترك بانك عشق در وجودتان به یك سطح مشخصی رسید، آن موقع می‌توانید ادعا كنید عاشق شده‌اید. تا موقعی كه توازن در بانك عشق برقرار باشد و سطح آن در بالاترین حد قرار گرفته باشد روابط‌تان گرم و صمیمی است ولی به محض این‌كه این توازن به هم بخورد و سطح عشق در درون‌تان پایین بیاید دیگر نمی‌توانید عاشق باشید و اعمال عاشقانه از خود بروز دهید.

بنابراین هر چه قدر بیشتر در بانك همسرتان، عشق و محبت پس‌انداز كنید زودتر به هدف‌تان نزدیك می‌شوید و هر چه قدر بیشتر عشق را از آن برداشت كنید عشق و علاقه در زندگی‌تان كمرنگ شده و سریع‌تر از یكدیگر از لحاظ عاطفی جدا می‌شوید و به تدریج نیز حالات تنفر و انزجار در وجودتان شكل می‌گیرد.

تصور كنید با فردی زندگی می‌كنید كه از او متنفرید! حاضرید تمام زندگی‌تان را بدهید تا یك لحظه هم او را نبینید. احتمالا در این وضعیت، جدایی تنها راه‌حل منطقی است كه به ذهن‌تان می‌رسد. معمولا زوج‌ها وقتی به این مرحله حاد در زندگی خود می‌رسند تازه به دنبال راهكار می‌روند. اغلب از من سوال می‌كنند كه در این مرحله چه كاری بهتر است انجام دهند. خوشبختانه وظیفه اصلی من نیز همین است، به آن‌ها آموزش می‌دهم چگونه دوباره عاشق یكدیگر شوند. مشتاقانه به آن‌ها توضیح می‌دهم كه به جای برداشت عشق از بانك عشق شریك زندگی‌تان تنها عشق پس‌انداز كنید و بس!

 

اصل دوم: مراقب اعمال و رفتارتان باشید.

تمام انسان‌ها با یك سری الگوهای رفتاری خاصی كه از خانواده خود به ارث می‌برند متولد می‌شوند ولی طرز رفتار آدمی در طول سالیان سال شكل می‌گیرد. بهتر است بدانید همین اعمال و رفتار ماست كه بانك عشق شریك زندگی‌مان را پر و یا خالی می‌كند. بنابراین بهتر است به انجام اعمالی عادت كنیم كه عشق و محبت را در همسرمان زنده نگاه دارد و از رفتار تند و خشن كه باعث كم رنگ شدن عشق می‌شود، پرهیز كنیم. گرچه تغییر الگوهای رفتاری‌ای كه به ارث برده‌ایم كمی سخت به نظر می‌آید ولی به هر حال با تمرین و ممارست قادریم بر روی هر دوی آن‌ها تاثیر بگذاریم. بنابراین هرگز ارزش رفتار خوب و بد را در زندگی مشترك‌تان نادیده نگیرید.

 

اصل سوم: نیازهای عاطفی همسرتان را برآورده كنید.

چگونه خیلی سریع می‌توانید بانك عشق همسرتان را پر كنید؟ در ابتدا این سوال را از صدها زوج پرسیدم و به زودی متوجه شدم برای این كار باید یاد بگیرند نیازهای عاطفی یكدیگر را برآورده كنند. اگر به خاطر داشته باشید موقعی كه عاشق یكدیگر بودید تمام سعی خود را می‌كردید تا یكدیگر را خوشحال كرده و به تمام نیازهای روحی و احساسی او توجه می‌كردید. اكنون نیز تنها راه برای زنده نگاه داشتن عشق در زندگی‌تان انجام همین كار است. تصور نكنید اگر برای مدتی روابط گرم شما سرد شده و یا حتی عشقی بین شما وجود ندارد، بنابراین برای همیشه محكوم به این وضعیت هستید. خیر، این طور نیست. شما می‌توانید جبران‌ كنید و دوباره بانك عشق یكدیگر را پر كنید.

بهتر است در ابتدا متوجه شوید نیازهای عاطفی همسرتان چیست و بعد به دنبال كارهایی بگردید كه با انجام آن‌ها هم او را خوشحال و راضی كنید و هم خودتان از آن‌ها لذت ببرید. همان‌طور كه می‌دانید اولویت‌های شما با همسرتان متفاوت است ممكن است شما چیزی را دوست داشته باشید كه همسرتان علاقه‌ای به آن نداشته باشد. شما باید به تدریج یاد بگیرید ابتدا به اموری برسید كه برای شما بی‌ارزش بوده ولی برای طرف مقابل‌تان مهم و ضروری است. مطمئن باشید با این روش خیلی زود می‌توانید بانك عشق همسرتان را پر از عشق كنید.

 

اصل چهارم: برای یكدیگر وقت بگذارید.

مطمئن باشید تا موقعی كه برای یكدیگر وقت كافی نگذارید قادر نخواهید بود نیازهای عاطفی یكدیگر را برآورده كنید. حداقل هفته‌ای ۱۵ ساعت مختص یكدیگر باشید. با یكدیگر صحبت كنید و به نیازهای روحی یكدیگر توجه كنید و به آن‌ها برسید. این سیاست به شما كمك می‌كند تا از اشتباهی كه خیلی‌ها در زندگی مرتكب می‌شوند و شكست نیز می‌خورند، پرهیز كنید و آن چیزی نیست به جز بی‌توجهی به یكدیگر.

با اجرای این اصل نه تنها می‌توانید به نیازهای عاطفی همسرتان توجه كنید، بلكه آماده می‌شوید تا دیگر اصول را بهتر اجرا كنید. اگر این اصل را در زندگی خود به كار نبرید، قادر نیستید با یكدیگر به طور موثر و درست ارتباط برقرار كنید. به یكدیگر توجه نشان دادن و با هم بودن یكی از عناصر بسیار مهم و ضروری در ازدواج است.

بعد از مدتی كه از ازدواج می‌گذرد، ‌به خصوص موقعی كه نوزاد به دنیا می‌آید، همسران سعی می‌كنند بیشتر اوقات‌شان را روی مسایل نه چندان مهم و ضروری صرف كنند. شاید شما نیز یكی از این افراد باشید و پیش خود بگویید: “اگر وقت آوردم به همسرم نیز می‌رسم.” بهتر است بدانید همین كار سبب ناخشنودی شما در زندگی مشترك‌تان می‌شود و به تدریج حرف‌های ناگفته در درون‌تان لبریز شده و احتمالا به یك‌باره منفجر می‌شوید.

مطمئن باشید كه به اندازه كافی برای یكدیگر وقت می‌گذارید. خودتان را سرگرم انجام امور بی‌ارزش نكنید. شغل، فرزند و انجام كارهای منزل نباید شما را از همسرتان جدا كند. به شما پیشنهاد می‌كنم، اوقات خاصی را برای با هم بودن در نظر بگیرید. از این موقعیت استفاده كنید و به نیازهای روحی یكدیگر توجه كنید. اگر به خاطر داشته باشید تمام این كارها را در اوایل ازدواج به طور خودكار انجام می‌دادید. به همین علت نیز  عاشق یكدیگر بودید. فكر می‌كنید چرا در دوره نامزدی عاشق یكدیگر بودید و حاضر بودید هر كاری برای همسرتان انجام دهید؟ دلیل آن این است كه در طول روز اوقاتی را برای ابراز عشق به یكدیگر اختصاص می‌دادید و نسبت به هم بی‌تفاوت و بی‌توجه نبودید. بنابراین به نفع شماست كه دوباره این كار را شروع كنید.

 

اصل پنجم: موانع عشق را از سر راه خود بردارید.

وقتی به همسرتان توجه می‌كنید، برای او وقت می‌گذارید و نیازهای عاطفی او را برآورده می‌كنید، این كار باعث شادی خاطر هر دوی شما می‌شود. درست در همان زمان شما می‌توانید با طرز رفتار نادرست خود باعث از بین رفتن همه چیز شوید و به نقطه اول بازگردید. فایده‌ای ندارد اگر شما از یك طرف به او عشق بدهید و از طرف دیگر همه چیز را خراب كنید. باید یاد بگیرید وقتی به نیازهای همسرتان رسیدگی می‌كنید و به او عشق و علاقه نشان می‌دهید، آن را حفظ كنید و مواظب رفتار خود در طول روز باشید.

عصبانیت، حساسیت، بی‌توجهی، بی‌اعتمادی و خیلی از خصایص منفی دیگر بر سر راه عشق هستند. این موانع، عشق را به كلی از بین می‌برند و اجازه عاشقانه زیستن را به شما نمی‌دهند. بنابراین هر چه سریع‌تر این موارد را از زندگی خود حذف كنید و همسرتان را یك عمر عاشق خود كنید.

 

اصل ششم: به یكدیگر اعتماد داشته باشید.

بسیاری از زوج‌ها به یكدیگر اعتماد ندارند. این رفتار باعث رنجیدن طرف مقابل‌شان می‌شود، بحث و مجادله می‌كنند و پنهان كاری آغاز می‌شود.

داشتن اعتماد در زندگی بسیار مهم است. برای داشتن چنین حالتی بهتر است هر چه از خود اطلاعات دارید به همسرتان بگویید: در مورد افكار، احساسات، رفتار و چیزهایی كه دوست دارید و … با همسرتان صحبت كنید. وقتی با همسرتان روراست باشید، ناخودآگاه اعتماد و اطمینان بین شما بیشتر می‌شود. اعتماد نه تنها از لحاظ عاطفی شما را به یكدیگر نزدیك می‌سازد بلكه از وقوع خیلی از پنهان‌كاری‌ها نیز جلوگیری می‌كند. مطمئن باشید با اعتماد به یكدیگر عشق در زندگی‌تان دو چندان خواهد شد.

 

اصل هفتم: عشق باید دوطرفه باشد.

همه ما این حالت را تجربه كرده‌ایم كه لحظه‌ای عاشق هستیم و حاضریم هر كاری برای همسرمان انجام دهیم و لحظه‌ای بعد خودخواهی وجودمان را می‌گیرد و تنها به فكر خودمان هستیم. تقریبا شخصیت همه افراد بدین شكل است. لحظه‌ای دوست داریم دیگران را خوشحال كنیم و از هر كاری كه باعث ناراحتی آن‌ها می‌شود پرهیز می‌كنیم و لحظه‌ای درست بر عكس رفتار می‌كنیم. این دو جنبه شخصیتی معمولا نوع رفتار ما را با دیگران شكل می‌دهد. بهتر است بدانید اگر تنها به طرف مقابل‌تان عشق بدهید كافی نیست بلكه باید به او نیز اجازه عشق ورزیدن به خودتان را بدهید.

 

اصل هشتم: طرز فكر خود را تغییر دهید.

طرز فكر ما باعث می‌شود كه تصمیم بگیریم چگونه اختلافات‌مان را با همسرمان حل كنیم. اغلب در زندگی‌های زناشویی منطقی صحبت كردن با یكدیگر كاری بسیار دشوار به نظر می‌آید. وقتی عاشق هستیم از این قانون پیروی می‌كنیم: هر كاری باعث خوشحالی طرف مقابل‌تان می‌شود انجام دهید و از هر كاری او را ناراحت می‌كند، پرهیز كنید. حتی اگر خودتان از این وضعیت ناراضی باشید. این حالت برای طرف مقابل بسیار خوب به نظر می‌آید ولی تقریبا برای ما دردآور است. زیرا به نیازهای ما پاسخ داده نشده است. به تدریج ناخشنودی در درون ما افزایش می‌یابد و به محض بروز اولین اختلاف این قانون در ذهن‌مان شكل می‌گیرد: كارهای مورد علاقه خودتان را انجام دهید و از هر كاری كه باعث ناراحتی شما می‌شود پرهیز كنید،‌ حتی اگر دیگران از دست شما ناراحت شوند. این طرز فكر در درون شما باعث می‌شود به همسرتان توجه نكنید و تنها به فكر خودتان باشید. بنابراین بحث و جدل بین شما افزایش می‌یابد و بعد از مدتی متوجه می‌شوید كه با جنگ و دعوا نیز به نتیجه نمی‌رسید و شما هنوز ناراحت و غمگین هستید. بنابراین قدم اشتباه دیگری برمی‌دارید و به طور كلی از لحاظ عاطفی از او جدا می‌شوید. دیگر از او انتظار محبت ندارید و به او محبت نیز نمی‌كنید. بهتر است بدانید هر دو قانونی كه در این‌جا ذكر شد نادرست است. در زندگی مشترك هر یك از طرفین باید درست فكر كند و تصمیم‌گیری صحیحی داشته باشد تا كار به مسایل حاد نكشد. بنابراین وقت را از دست ندهید و افكار خود را تصحیح كنید و برای یافتن راه‌حلی بهتر به اصل بعدی توجه كنید.

 

اصل نهم: با یكدیگر به توافق برسید.

دو قانونی كه در بالا ذكر شد هیچ كدام به نفع شما نبود. زیرا هیچ یك، هر دو طرف را راضی نمی‌كرد و زن و شوهر نمی‌توانستند در مورد آن با یكدیگر به طور منطقی برخورد كنند. بنابراین در ازدواج به قانونی نیاز دارید كه هیچ كدام از شما آسیب روحی نبیند و به طور كاملا منطقی و حساب شده هر دو به هدف‌تان برسید. من این قانون را “توافق دوطرفه” می‌نامم. بنابراین با در نظر گرفتن این قانون نباید هیچ كاری انجام دهید مگر این‌كه هر دوی شما با انجام آن موافق باشید.

تقریبا شما هر كاری انجام می‌دهید بر روی طرف مقابل‌تان تاثیر می‌گذارد. پس بهتر است قبل از انجام هر كاری تمام جوانب را در نظر بگیرید. با یكدیگر مشورت كنید، در مورد عقایدتان تبادل نظر كنید و باور كنید كه خیلی زود به نتایج مطلوبی در زندگی دست خواهید یافت.

 

اصل دهم: توافق چهارگانه را رعایت كنید.

اگر شما و همسرتان نمی‌توانید در مورد مسایل‌تان به راه‌حل منطقی دست یابید و یا به اصطلاح به توافق برسید به این چهار مورد توجه كنید:

۱- برای داشتن یك مذاكره خوب و منطقی قوانینی وضع كنید. به عنوان مثال:

در طول مذاكره عصبی نشوید و همواره شاد و بشاش باشید.

به یكدیگر احترام بگذارید، مرتب تقاضاهای خود را مطرح نكنید و به یكدیگر گوش فرا دهید.

اگر هر یك از شما قوانین را زیر پا گذاشت مذاكره را ادامه ندهید و جلسه را به وقت دیگری موكول كنید.

۲- به مسایل و مشكلات از دید هر دو طرف نگاه كنید.

۳- سعی كنید از خود خلاقیت نشان دهید و به راه‌حل‌هایی دست یابید كه هر دو طرف از آن راضی باشد. برای این كار بهتر است در طول روز به هر فكر جدیدی كه رسیدید سریع روی كاغذ بنویسید و آن را با همسرتان مطرح كنید.

۴- با یافتن راه‌حلی مناسب به توافقی منطقی دست یابید.

بنابراین یاد بگیرید بانك عشق همسرتان را همواره پر نگاه دارید و در مواقع بروز مشكل با یافتن راه‌حل‌های مناسب و منطقی به توافق دوستانه دست یابید.

مهتاب علیمرادی

مجله موفقیت – شماره ۱۳۱ – آبان‌ماه ۸۶

آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی

روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی

مدیر مسئول و نویسنده خودسازی

۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)

www.MahtabAlimoradi.com

telegram.me/MahtabAlimoradi

instagram.com/Mahtab.Alimoradii

درباره‌ی مهتاب علیمرادی

مهتاب علیمرادی، روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی. عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران با شماره عضویت 32444. مدیر مسئول انتشارات آوای موفقیت با مجوز 10815. نویسنده خودسازی و موفقیت. شماره تماس: 66419061

همچنین ببینید

از دوزخ زندگی ات بیرون بیا

از دوزخ زندگیت بیرون بیا! کار را با بخشش خود شروع کن. شما انسان هستی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر تمایل دارید از آخرین مقالات، فایلهای صوتی و تصویری سرکار خانم مهتاب علیمرادی با اطلاع شوید،‌ کافیست اطلاعات زیر را تکمیل نمایید.

عضویت 
شماره همراه جهت اطلاع‌رسانی توسط سامانه پیامکی می‌باشد.
close-link