چهارشنبه , ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
خانه / مقالات روانشناسی / تا چه حد جلسات خانوادگی در تربیت فرزندان موثر است؟

تا چه حد جلسات خانوادگی در تربیت فرزندان موثر است؟

ترتیب دادن جلسات خانوادگی یكی از روش‌های موفقی است كه از آن طریق می‌توان حس همكاری را در خانواده دوچندان كرد و بین اعضای خانواده ارتباطی نزدیك و صمیمی ایجاد نمود. در این‌جا اگر تمایل به تشكیل جلسات خانوادگی دارید، به این توصیه‌های ساده و ارزشمند توجه كنید:

هفته‌ای یك بار این جلسات را – به هر ترتیبی كه شده – برگزار كنید. همه اعضای خانواده موظف هستند در این جلسات شركت نمایند. به وقت تعیین‌شده احترام بگذارید و به خاطر راحتی و یا هر علت دیگری زمان را تغییر ندهید. برای این‌كه روز و ساعت دقیق را فراموش نكنید، آن را بر روی تقویم خود یادداشت كنید و آن را مانند یك جلسه كاری در نظر بگیرید و به آن اهمیت بدهید.

در زمان برگزاری جلسه تلفن خود را خاموش كنید تا هیچ چیزی برای شما مزاحمت ایجاد نكند. این طرز برخورد موجب می‌شود فرزندان شما موضوع را جدی گرفته و به صحبت‌ها و قوانین احترام بگذارند. دقت داشته باشید تمام تصمیم‌ها باید با توافق تك‌تك اعضای خانواده صورت پذیرد نه با رای اكثریت. اگر در انتهای جلسه به تصمیم و رای قاطعی دست نیافتید، ادامه بحث را به جلسه بعد موكول كنید.

برای هر جلسه یك مدیر و یك منشی انتخاب كنید. مدیر باید جلسه را اداره كرده و اطلاعات لازم را با اعضا در میان بگذارد. مدیریت باید هر جلسه تغییر یابد. دیگر اعضا موظفند از دستورات مدیر پیروی كرده و از او حمایت كنند. منشی جلسه باید تمام نكات بحث شده و تصمیمات اتخاذ شده در جلسه را یادداشت كرده و به اطلاع دیگر اعضا برساند.

جلسه را با تشكر از یكدیگر و صحبت‌های شیرین و تحسین‌آمیز مانند ازت ممنونم به خاطر این‌كه… و یا واقعا دوستت دارم… آغاز كنید. فرزندان باید یاد بگیرند برای محبت و فداكاری دیگران ارزش قایل شوند و از آنها تشكر و قدردانی كنند. حتی اگر از آنها تعریف و تمجید می‌شود، آنها باید زبان سپاسگزاری داشته باشند و از دیگر اعضا قدردانی كنند.

در طی هفته لیستی تهیه كنید و بر روی یخچال نصب كنید. هر ایده‌ای كه به ذهنتان می‌رسد و نیاز به بررسی بیشتر دارد بر روی آن بنویسید و دستور جلسه‌ای تنظیم كنید تا در روز موعد با حداقل زمان به نتایج مطلوب‌تری دست یابید. به اعضا یاد دهید وقتی مشكلی را مطرح می‌كنند، خودشان راه‌حل‌هایی نیز عنوان كنند. همان‌طور كه می‌دانید همه دچار مشكلاتی هستند ولی متاسفانه قادر به یافتن راه‌حل برای آنها نیستند ولی اگر با درایت كامل این موضوع را به فرزندان تعلیم دهید، آنها به مرور زمان خلاق شده و در مقایسه با افراد دیگر راحت‌تر مسایل را تجزیه و تحلیل كرده و برای مشكلاتشان راه‌حل‌های مناسبی پیدا می‌كنند. فراموش نكنید جلسه بعد را با یكدیگر هماهنگ كنید و برای هفته آینده حداقل یك كار را مانند ورزش و… تعیین كنید و آن را با هم انجام دهید.

برای داشتن جلسه‌ای فعال و پویا بهتر است به دور میزی تمیز و به دور از محیط آشپزخانه بنشینید تا جلسه حالتی جدی‌تر به خود بگیرد. این جلسه نباید با غذا خوردن یكی شود.

مدیر باید جلسه را با حالتی شاد و خوش به پایان برساند تا فرزندان برای حضور در این جلسه از خود میل و رغبت نشان دهند. برای تشویق بیشتر فرزندان و حضور آنها در این جلسات می‌توانید از یك سری ترفندهای زیر استفاده كنید:

به عنوان مثال پیش از جلسه بگویید: “دسر شكلاتی و یا بستنی وانیلی بعد از جلسه به اعضا داده می‌شود” و یا می‌توانید بگویید “بعد از جلسه یكی از بازی‌های مورد علاقه‌تان را به مدت یك ربع همگی با هم انجام می‌دهیم!” مطمئن باشید این جلسات تاثیر بسزایی در رشد و تربیت فرزندان داشته و آنها را در مسیر درست و صحیحی قرار می‌دهد. در این جلسات همه اعضای خانواده با یكدیگر احساس نزدیكی خاصی می‌كنند و به راحتی می‌توانند مسایل و مشكلاتشان را مطرح كنند و با تصمیم‌گیری مناسب به اهدافشان دست یابند.

مهتاب علیمرادی

مجله موفقیت – شماره ۱۷۰ – تیرماه ۸۸

آوای موفقیت با مهتاب علیمرادی

روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی

مدیر مسئول و نویسنده خودسازی

۶۶۴۱۹۰۶۱(۰۲۱)

www.MahtabAlimoradi.com

telegram.me/MahtabAlimoradi

instagram.com/Mahtab.Alimoradii

درباره‌ی مهتاب علیمرادی

مهتاب علیمرادی، روانشناس و مشاوره خانواده و پیشرفت فردی. عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران با شماره عضویت 32444. مدیر مسئول انتشارات آوای موفقیت با مجوز 10815. نویسنده خودسازی و موفقیت. شماره تماس: 66419061

همچنین ببینید

از دوزخ زندگی ات بیرون بیا

از دوزخ زندگیت بیرون بیا! کار را با بخشش خود شروع کن. شما انسان هستی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اگر تمایل دارید از آخرین مقالات، فایلهای صوتی و تصویری سرکار خانم مهتاب علیمرادی با اطلاع شوید،‌ کافیست اطلاعات زیر را تکمیل نمایید.

عضویت 
شماره همراه جهت اطلاع‌رسانی توسط سامانه پیامکی می‌باشد.
close-link